‘Of dat nou Huntelaar of Suárez is, wij moeten namen gaan creëren’

Het seizoen 2013/14 zit er nog maar net op, maar Frank de Boer en Marc Overmars zijn al langere tijd druk bezig de samenstelling van Ajax voor het nieuwe seizoen in kaart te brengen. Sommige spelers zullen weggaan, anderen zullen verhuurd worden en qua aanwas deed Ajax ook al dubbele zaken: het haalde Richairo Zivkovic op bij FC Groningen en trok Arkadiusz Milik op huurbasis aan van Bayer Leverkusen.

Overmars, directeur voetbalzaken in de hoofdstad, heeft duidelijk voor ogen wat er met Zivkovic en Milik moet gebeuren. De twee aanvallers moeten uiteindelijk uitgroeien tot gerespecteerde namen in Europa, betoogt hij. “We moeten bij Ajax proberen namen een echte naam te laten worden in Europa. Of dat nou Huntelaar of Suárez is, wij moeten namen gaan creëren. Dat willen we ook met Zivkovic en Milik proberen, dat het internationale topspelers worden”, verduidelijkt Overmars.

In een interview met Ajax TV legt hij nog eens uit dat Zivkovic de tijd zal krijgen om te leren wat voetballen bij een topclub betekent. Van Milik wordt wel verwacht dat hij er snel zal staan voor de club. Bij FC Augsburg speelde de Pool afgelopen seizoen niet op de juiste positie, zo meent Overmars. “Hij speelde daar meer als 10, terwijl het een echte 9 is en hij kan van af de linkerkant spelen. Als je doelpunten wilt maken, moet je rond de zestien zijn en bij Ajax is die kans groter dan bij Ausburg.”

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts