De Boer: ‘Ze hebben een vrijblijvend gesprek gehad met Ajax over mijn contract’

Frank de Boer heeft nog maar eens uitleg gegeven over de interesse van Tottenham Hotspur in zijn persoon. Volgens de coach is er contact geweest tussen de clubs, ook al wordt dat vanuit Londen tegengesproken.

“Er is veel over Tottenham gesproken. Ze hebben een vrijblijvend gesprek met Ajax gehad over mijn contract. Maar elke grote club heeft verschillende opties voor de toekomst. Liverpool vertelde me twee jaar geleden bijvoorbeeld dat ik daar één van de vier kandidaten was. Ik heb ze destijds verteld dat ik bij Ajax wilde blijven”, vertelt De Boer aan Inside Futbol.

De Boer benadrukt nog maar eens dat hij niet per se wil vertrekken. “Toen ik voor de groep kwam, speelde Ajax geen echt voetbal meer. Ik wilde dominant, aanvallend voetbal gaan spelen, jonge spelers uit onze opleiding laten doorbreken en een competitief team samenstellen. Ik denk dat ik in die missie ben geslaagd. Nu zijn positiespel en techniek de belangrijkste factoren bij Ajax. Ik ben heel blij hier in Amsterdam en vertrek alleen naar een grote club als de uitdaging groot is, als ik mezelf er kan testen.”

Tekst: Soccernews

Related posts