De Boer: ‘Hij is een voorbeeld voor iedereen die Ajax 1 wil halen’

Frank de Boer sloot zijn vierde seizoen als trainer van Ajax af met een vierde landstitel op rij. Hoewel Ajax een gering aantal punten verzamelde, was het voldoende om feyenoord en FC Twente achter zich te houden. De Boer zegt dat hij tevreden is met de progressie die de club geboekt heeft, in de periode dat hij nu werkzaam is als hoofdtrainer.

In december 2010 nam De Boer het roer van Martin Jol over bij Ajax. Een half jaar later pakte de club de eerste landstitel sinds het seizoen 2003/04 en daarna volgden er nog eens drie. “Toen ik hier trainer werd, voetbalde Ajax eigenlijk niet”, blikt De Boer terug in gesprek met Inside Futbol. “Ze creëerden niets. Ik wilde dominant, aanvallend voetbal spelen, jonge spelers ontwikkelen, jeugdspelers laten doorstromen en een competitief team bouwen.”

“Ik denk dat ik geslaagd ben in die missie”, vindt De Boer. “Nu zijn positiespel en individuele techniek belangrijke zaken voor Ajax.” De trainer vindt het ook prettig dat de jeugd een prominentere plek heeft gekregen in het eerste. “Ik ben heel blij met de impact die ze gehad hebben. Neem nu Davy Klaassen, hij is een voorbeeld voor iedereen die Ajax 1 wil halen. Toen ik bij de A1 werkte, was ik niet alleen onder de indruk van zijn technische kwaliteiten, maar ook van zijn teamgeest. Die vind je niet zo snel bij een ambitieuze jeugdspeler die de top wil halen. Meestal denken die meer aan zichzelf dan aan anderen.”

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts