‘Ajax blijft altijd mijn club, dus ik gooi die deur nooit dicht’

Urby Emanuelson lijkt na drieënhalf jaar afscheid te gaan nemen van AC Milan. De veelzijdige linkspoot beschikt over een aflopend contract in het San Siro en er zijn wel een paar gesprekken geweest over de toekomst, maar het ziet er niet naar uit dat de samenwerking verlengd zal worden. Emanuelson kijkt om zich heen en sluit een terugkeer naar Ajax niet bij voorbaat uit.

De Amsterdammer doorliep de jeugdopleiding van de club uit zijn geboortestad en maakte in februari 2005 zijn debuut in het eerste elftal. Een kleine vijf jaar later maakte hij een droomtransfer naar Milan, maar daar veroverde Emanuelson geen vaste basisplaats. De zestienvoudig international werd vorig seizoen al verhuurd aan Fulham en lijkt nu definitief weg te gaan.

De nu 27-jarige Emanuelson sluit een terugkeer naar Ajax niet uit: “Ajax blijft altijd mijn club, dus ik gooi die deur nooit dicht”, zegt hij tegen ELF Voetbal Magazine. “Ik weet echter niet waar mijn toekomst ligt. Het WK komt eraan dus veel clubs zullen afwachten, zo wordt het een spannende zomer voor mij. Ik ben transfervrij en we zullen zien of ik volgend jaar hier blijf of ergens anders speel.”

Tekst: Voetbalzone.nl

Related posts