‘Kunstgrasinvasie’ in de Eredivisie na promotie Dordrecht en Excelsior

Komend seizoen zijn er liefst zes clubs in de Eredivisie actief die over een kunstgrasveld beschikken. FC Dordrecht en Excelsior promoveerden zondag naar het hoogste niveau en naast die ploegen spelen ook Heracles Almelo, ADO Den Haag, SC Cambuur en PEC Zwolle op nepgras.

Heracles was in 2005 de eerste profclub in Nederland met een synthetisch veld en ADO was de laatste ploeg die overstag ging, zo meldt De Telegraaf. Die krant spreekt van een ‘kunstgrasinvasie’. Volgens Ajax Showtime is de aanwezigheid van kunstgrasvelden niet nadelig voor Ajax, want de kampioen van Frank de Boer verloor nog nooit een wedstrijd op een nepmat.

Dordrecht promoveerde zondag naar het hoogste niveau door Sparta Rotterdam van zich af te schudden en Excelsior schakelde RKC Waalwijk uit in de nacompetitie om een plekje in de Eredivisie.

Tekst: Voetbalzone

Related posts