‘De stap naar Ajax leek een vergissing, maar het was voor mij de beste keuze’

Na 25 seizoenen komt er komende week een einde aan de voetbalcarrière van Sander Boschker. De 43-jarige doelman krijgt dinsdag een afscheidsduel en kan terugkijken op een geslaagde periode als voetballer. Boschker zette in 1989 zijn handtekening onder een eerste contract bij FC Twente en maakte vijftien jaar later een verrassende overstap naar Ajax, waar hij niet in actie kwam.

“Dat lijkt een vergissing, maar is het zeker niet”, verklaart Boschker zijn keuze in Voetbal International. “Op dat moment, in 2003, was Ajax voor mij de beste keuze. Ik zat al heel lang bij FC Twente, was in 2001 met de bekerfinale de held geweest; het werd een beetje een sleur. Ajax gaf mij de kans om bij een topclub in de keuken te kijken.”

Boschker was het hele seizoen derde keus achter Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg, maar toch kijkt hij met een goed gevoel terug. “Hoewel in geen competitiewedstrijd keepte, ben ik bij Ajax een betere keeper geworden”, zegt Boschker. “Bij Ajax was alles erop gericht om wedstrijden te winnen. Zlatan speelde er, Maxwell, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong… Die jongens hebben later de Europese top gehaald, ook door hun mentale hardheid”, zo besluit de ervaren doelverdediger.

Tekst: Soccernews

Related posts