Cuenca laat zich gaan en maakt zich onmogelijk bij Barcelona

De wegen van Isaac Cuenca en Barcelona zullen in de komende maanden hoogstwaarschijnlijk scheiden. Voorzitter Josep Maria Bartomeu kondigde zaterdag na de remise tegen landskampioen Atlético Madrid (1-1) reeds aan dat er flinke veranderingen zullen plaatsvinden in de selectie. Cuenca speelde afgelopen seizoen geen minuut en maakte zich zaterdag onmogelijk.

Na de wedstrijd tegen Atlético reden de voetballers een voor een de parkeergarage van het Camp Nou uit. Enkele supporters waren ontevreden over het wederom mislopen van een prijs en riepen onder meer hijo de puta en lafaard naar de aanvaller. De partner van Cuenca reageerde door haar middelvinger op te steken en Cuenca volgde haar voorbeeld. Bovendien was duidelijk te zien hoe hij ook hijo de puta naar de supporters van Barcelona riep.

Cuenca, 23 jaar, brak in het seizoen 2011/12 door in de hoofdmacht van Barcelona. Door blessureleed aan zijn knie stagneerde echter de ontwikkeling van de aanvaller. Hij moest onder het mes en stond tal van maanden aan de kant. Een verhuur aan Ajax was geen onverdeeld succes. Hoewel hij de afgelopen maanden geen last meer had van blessures, kreeg hij van Gerardo Martino geen speeltijd. Het contract van Cuenca met de Catalanen loopt nog een seizoen door.

Tekst: Voetbalzone

Related posts