Cruijff: ‘Het gaat helemaal niet goed met Nederland’

Het gaat slecht met het Nederlandse elftal en het Nederlands voetbal, dat is de constatering van Johan Cruijff. Volgens hem gaat het bergafwaarts.

“Louis van Gaal heeft het in de voorbereiding uitstekend gedaan, maar, en dat is echt niet negatief naar Van Gaal bedoeld, Nederland stond in 2010 nog tweede op de wereldranglijst en nu tiende. Het lijkt dus dat het goed gaat, maar het gaat niet goed. Er is geen competitie in Europa waar spelers zo vaak terugspelen op de keeper als in Nederland. En dan roepen dat ze goed positiespel spelen. Dat kan niet.”

De volgende ronde op het WK halen zou volgens Cruijff al een knappe prestatie zijn. “Spanje-Nederland is een zwaar begin. Voor beide landen, hoor. Is het ooit voorgekomen dat de laatste WK-finale de eerste wedstrijd in een eerste ronde is? Je mag blij mag zijn als je de eerste ronde doorkomt. Dan heb je het al goed gedaan, zou ik niet ontevreden zijn.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts