Ajacieden met Oranje naar 1-1 gelijkspel in Arena

In de Amsterdam Arena speelde Oranje met 1-1 gelijk tegen Ecuador. Robin van Persie tekende voor de enige Oranje treffer. Cillessen, Veltman en Blind speelden de gehele wedstrijd.

Het oefenduel in de Amsterdam ArenA, waarin bondscoach Louis van Gaal voor het eerst zijn nieuwe tactiek van vijf verdedigers uitprobeerde, was het eerste van de drieluik op weg naar het WK in Brazilië. Van Gaal had afgelopen week de Ajacieden Kenneth Vermeer en Davy Klaassen bedankt voor bewezen diensten. Zij vielen af voor de voorlopige selectie van dertig man die zich verder konden voorbereiden op het WK. Van die selectie moeten er uiteindelijk nog zeven afvallen.

In het basiselftal van Nederland waren de drie overgebleven Ajacieden allemaal opgenomen. Cillessen kon in de tiende minuut niet voorkomen dat de uit de rug van Veltman weggelopen Jefferson Montero de openingsgoal maakte, 0-1. Voor rust had Oranje de schade weggepoetst. Jordy Clasie vond met een knappe bal aanvoerder Robin van Persie die met een prachtige volley voor de 42e keer in zijn interlandcarrière het net vond, 1-1.

In de tweede helft zocht Nederland nadrukkelijk naar de tweede goal, maar die kwam er niet. Daley Blind deed twee minuten voor tijd nog een poging, maar het schot ging naast. Daardoor bleef Oranje steken op 1-1.

Op 31 mei oefent het Nederlands team nog tegen Ghana, waarna op 4 juni de ‘uitzwaaiwedstrijd’ tegen Wales volgt. De bondscoach moet zijn definitieve lijst van 23 spelers uiterlijk 2 juni bij de FIFA hebben aangeleverd.

Opstelling Nederland: Cillessen; Janmaat (46. Verhaegh), Veltman, De Vrij, Martins Indi, Kongolo (46. Van Aanholt); Clasie (46. De Guzman), Blind, Wijnaldum; Van Persie (79. Huntelaar), Depay

Tekst: Ajax.nl

Related posts