Mokotjo: ‘Serero heeft me al heel vaak gevraagd of ik naar Ajax kom’

Met Thulani Serero kan hij het goed vinden. De middenvelder van Ajax en Kamohelo Mokotjo speelden samen in Zuid-Afrika. Toch voetbalt de één nu in Amsterdam en de ander bij PEC Zwolle. Maar of Mokotjo daar blijft, is niet zeker.

“Er is veel interesse, maar er is nog niks concreet. Thulani Serero en ik kennen elkaar goed. Thulani heeft me al heel vaak gevraagd of ik naar Ajax kom. Ik ben daar nooit op ingegaan, maar wie wil er niet voor Ajax spelen? We voelen elkaar goed aan. Hij is dol op mijn spel, ik waardeer dat van hem”, zegt Mokotjo in gesprek met Voetbal Centraal.

Bij PEC Zwolle blijven is geen straf, bezweert Mokotjo. “Ik kan ook geen pistool tegen de hoofden van de clubs zetten om te zeggen dat ze me moeten halen. Maar om eerlijk te zijn, ben ik klaar voor de volgende stap.” Het liefst speelt hij bij een grote club. Zijn avontuur bij feyenoord is niet geworden wat hij er van had gehoopt.

“Maar Zwolle speelt beter positiespel dan feyenoord”, meent Mokotjo. “Ik had me daar met mijn spel in de basis kunnen spelen. Daar ben ik van overtuigd. Veel teams hebben zich op ons verkeken. We hadden hoger kunnen eindigen als we niet zo veel kansen hebben gemist.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts