Milik: ‘Direct beelden van het laatste kampioenschap van Ajax bekeken’

Arkadiusz Milik speelt volgend seizoen in de Eredivisie. De aanvaller werd al een tijdje in verband gebracht met een overstap naar Ajax en kwam donderdag met succes door de medische keuring, waarna hij zijn handtekening zette onder een eenjarig contract. Milik wordt voor een seizoen gehuurd van Bayer Leverkusen en Ajax heeft vervolgens een optie tot koop.

De twintigjarige Pool kan niet wachten tot hij kan beginnen: “Ajax heeft mooie supporters”, zegt Milik tegen Ajax Showtime. “De reacties die ik na de bekendmaking van de transfer kreeg op mijn Facebook en Twitter (Ajaxfanzone.nl Red.) waren overweldigend. Ik heb ook meteen de hoogtepunten van de viering van het laatste kampioenschap van Ajax bekeken. Dat was indrukwekkend. Tijdens thuiswedstrijden zit het stadion bijna altijd vol en ik hoorde dat Ajax in Nederland vier miljoen supporters heeft.”

Milik is van plan om de Nederlandse taal snel onder de knie te krijgen en is donderdag al begonnen met leren. De aanvaller heeft begrepen dat het Nederlands lijkt op het Duits en die taal spreekt hij vloeiend. Milik maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Górnik Zabrze naar Leverkusen, maar scoorde nog niet voor de Duitse subtopper. In het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Augsburg en voor die club maakte hij slechts twee doelpunten in vijftien wedstrijden.

De scouting van Ajax volgde Milik in de Poolse elftallen onder 17, 19 en 21 én het Poolse nationale team op de voet en prikte door zijn slechte statistieken in Leverkusen en Augsburg heen. Real Sociedad en vijf clubs uit Engeland zouden ook interesse hebben, maar Milik gaat naar Ajax. De hoofdstedelingen willen nu nog een nieuwe rechtsbuiten halen en gaan voor de achttienjarige Robert Muric van Dinamo Zagreb.

Bron: Voetbalzone.nl

Related posts