Poulsen: ‘Ik zal Ajax altijd blijven volgen’

Twaalf dagen na zijn boodschap Ajax na dit seizoen te verlaten, voltooide Christian Poulsen zijn laatste wedstrijd als Ajacied. De toekomst van de 34-jarige Deen is nog in nevelen gehuld. ,,Ajax is nu een goede herinnering’’, concludeert Poulsen in Jakarta tijdens zijn laatste dagen als Ajacied.

Stadion Jalak Harupat, Bandung. Als Ajax zijn Indonesia Tour 2014 heeft afgesloten met een gelijkspel tegen Persib, stapt Poulsen met ontbloot bovenlijf van het veld. Het laatste wedstrijdshirt van de Deen is zojuist verdwenen in het vak met Indonesische Ajax-fans. Poulsen sloot zijn laatste optreden als Ajacied als aanvoerder af. Het is een eer die de ijzervreter op het Amsterdamse middenveld na twee succesvolle seizoenen meer dan toekomt.

Poulsen weet nog niet welke richting zijn toekomst hem zal brengen. Geïnteresseerde clubs mogen zich melden. De middenvelder sluit ook niet uit dat hij zijn kicksen definitief opbergt. ,,Het is nog niet voorbij. Ik weet niet wat of welk leven hierna begint’’, vervolgt Poulsen als de blik richting toekomst gaat. Het is voor die toekomst ook belangrijk wat vrouw en kinderen vinden. ,,Ik hoop dat er in elk geval nog een lang leven zal volgen. Daarom besef ik ook dat er meer is dan een voetballeven. Ik ben meer dan een voetballer, heb meer interesses. Ik ben een compleet mens, niet alleen voetballer. Een ding is zeker: ik zal Ajax altijd blijven volgen.’’

Tekst: Ajax.nl

Related posts