Ajax uitshirt wint Voetbalshirt van het Jaar Verkiezing 2013-2014

Het uitshirt van AFC Ajax is door het Nederlandse en Belgische publiek verkozen tot Voetbalshirt van het Jaar seizoen 2013/2014. Het shirt van kledingmerk adidas bleek in een spannende eindstrijd te sterk voor de clubshirts van eeuwige rivaal feyenoord en Italiaanse cultclub SCC Napoli. Direct vanaf de start van de verkiezing namen de voetbalshirts van Ajax, feyenoord en Napoli de leiding. Uiteindelijk trok het uitshirt van de huidige nr. 1 van de Eredivisie aan het langste eind.

Dit jaar bracht het Nederlandse en Belgische publiek meer dan 5.000 stemmen uit op de actie website www.voetbalshirtvanhetjaar.com. Na het grote succes van de voorgaande drie jaren, organiseerde Voetbalshirts.com in samenwerking met partners Subside Sports, Sportus.nl, Voetbalreizen.com en Voetbalpings opnieuw de Voetbalshirt van het jaar Verkiezing.

Adidas is als kledingsponsor al geruime tijd verbonden aan AFC Ajax. Het Duitse merk kleedt de Amsterdammers al vanaf 2000 en zal dit minimaal nog tot 2019 blijven doen. Adidas komt jaarlijks met verrassende ontwerpen voor de uitshirts van de Amsterdammers en krijgt nu loon naar werken. Het uitshirt van AFC Ajax van dit seizoen was extra opvallend. Het uitshirt van de vermoedelijke landskampioen bezit fel roze details. Een shirt dat volgens Subside Sports shopmanager en mede-initiatiefnemer Ad den Hollander geheel in de hedendaagse trend past: “De combinatie van zwart en de felle kleur roze maakt dit voetbalshirt uniek. Felle kleuren zijn op dit moment populair. Roze is hot!

Al voor aanvang van het seizoen 2013-2014 merkten wij al dat het voetbalshirt bij het publiek razend populair was. Het shirt was dan ook binnen no-time uitverkocht in de Ajax fanshop van voetbalsmerchandising shop SubsideSports.nl”. Het AFC Ajax uitshirt is verder in het bezit van een moderne v-hals. Het AFC Ajax logo met de 3 kampioenssterren prijkt trots op de linker borst. De voorzijde van het AFC Ajax uitshirt is opgedeeld in horizontale donkergrijze en zwarte strepen.

Tekst: Voetbalshirt van het jaar

Related posts