Ajax huurt Milik van Bayer Leverkusen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Arkadiusz Milik en Bayer Leverkusen. De aanvaller wordt gehuurd van de Duitse club, waar hij op dit moment onder contract staat. De overeenkomst heeft een looptijd van een seizoen, tot en met 30 juni 2015. Het afgelopen seizoen speelde de linkspoot op huurbasis bij FC Augsburg. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

De Poolse aanvaller Arkadiusz Milik, die werd geboren op 28 februari 1994 in Tychy, is blij met zijn overstap naar Ajax. ,,Ajax is een grote club met een goede trainer. Ze zijn al vaak landskampioen geworden. Ik hoop volgend seizoen van grote waarde te kunnen zijn voor het team. Ik kijk ernaar uit om in de Nederlandse competitie te spelen. Uiteraard hoop ik ook veel doelpunten te kunnen maken.”

Ajax’ directeur voetbalzaken Marc Overmars is verheugd met de aankoop. ,,Bij Ajax wilden we voor volgend seizoen een aanspeelpunt aantrekken voor in de voorhoede. Ik denk dat Milik aan dit profiel voldoet. Hij is een speler die de bal goed bij zich kan houden want hij is fysiek sterk, heeft een goed schot en is gevaarlijk in het zestienmetergebied.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts