Havo-examen ‘slimme’ Zivkovic uitgesteld vanwege play-offs

Het zijn drukke weken voor Richairo Zivkovic (17). De spits van FC Groningen hoopt zich in de play-offs ten koste van AZ te plaatsen voor Europees voetbal. In de tussentijd is hij bezig met zijn eindexamen op de havo.

Zivkovic heeft speciaal voor het duel met AZ uitstel gekregen voor een examen dat morgen op het programma staat. De scholier, die komend seizoen bij Ajax speelt, maakt zich weinig zorgen over de drukke dagen. ‘Ik zie dit meer als een uitdaging. Natuurlijk moet ik mijn tijd goed indelen en dat is voor mij best moeilijk’, zegt de spits tegen RTV Noord.

Bang om voor zijn examen te zakken is de goaltjesdief niet. ‘Ik zie deze week niet als stressvol, want ik weet dat het uiteindelijk wel goed gaat komen. Zelfverzekerd? Ik weet wat ik kan op school, want ik ben een hartstikke slimme jongen.’ Desondanks riep Zivkovic medescholieren vandaag op via Twitter om bij het LAKS een klacht in te dienen over het examen Wiskunde.

Tekst: AD.nl

Related posts