El Hasnaoui twee jaar langer bij Ajax

Abdel Malek El Hasnaoui is nog twee jaar langer Ajacied. De middenvelder, die afgelopen jaar bij Jong Ajax speelde, had een optie in zijn aflopende contract staan voor twee extra seizoenen en die heeft Ajax gelicht.

El Hasnaoui speelt al sinds 2002 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij kwam destijds over van VVA/Spartaan. Na een goed jaar in de A1 volgde dit seizoen een debuut in de Jupiler League. In totaal kwam hij tot 26 wedstrijden, waarin hij twee keer scoorde. Voor Nederland onder 19 jaar kwam El Hasnaoui bovendien vier keer uit.

Op 31 mei 2012 tekende de spelmaker een contract tot de zomer van 2014, met een optie op nog twee jaar. ‘Dit eerste contract is pas het begin maar wel waar ik die tien jaar hard voor heb getraind. We zijn dit jaar kampioen geworden, hebben de Next Genfinale gehaald en goed gevoetbald. Ajax heeft de beste jeugdopleiding van Europa, misschien wel van de wereld. Zelf ben ik een technische, behendige speler en Messi is een van mijn voorbeelden’, zei hij destijds.

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts