Ajax speelt gelijk tegen Persib Bandung: 1-1

Ajax heeft woensdagmiddag gelijkgespeeld tegen Persib. In Bandung kwam Ajax op voorsprong door een doelpunt van Stefano Denswil. Op slag van rust scoorde de thuisploeg de gelijkmaker wat tevens de eindstand betekende.

Ajax, dat startte met spelers als Mickey van der Hart, Ruben Ligeon, Kenny Tete, Riechedly Bazoer en Sheraldo Becker, begon goed aan de wedstrijd in het Stadion Jalak Harupat. Coach Frank de Boer zag zijn ploeg de eerste kans van de wedstrijd krijgen via Siem de Jong en had na zestien minuten reden tot juichen: Denswil kopte raak uit een hoekschop van Lerin Duarte. Ajax bleef daarna de betere ploeg, maar verzuimde om de score uit te bouwen.

Op slag van rust kwam Persib langszij. Makan Konaté ontsnapte aan de aandacht van de Amsterdamse defensie en liet Van der Hart met een geplaatst schot kansloos. Via Ligeon en Becker kregen de bezoekers in de tweede helft nog een aantal goede kansen om de zege alsnog binnen te slepen, maar de tweede treffer viel niet meer. Voor Ajax zit het seizoen er daarmee op: de spelers mogen na een lange terugreis van hun vakantie gaan genieten.

Scoreverloop:
16′ Denswil 0-1
44′ Konate 1-1

Opstelling Ajax: Mickey Van der Hart, Ruben Ligeon(/46 Jairo Riedewald), Mike Van der Hoorn, Stefano Denswil, Kenny Tete; Riechedly Bazoer, Christian Poulsen, Lerin Duarte; Sheraldo Becker, Siem De Jong(/46 Thulani Serero), Lesley De Sa.

Tekst: o.a Voetbalzone

Related posts