Veltman: ‘De feyenoorders hebben wat dat betreft een voordeel’

Wat Louis van Gaal daadwerkelijk van plan is zal nog moeten blijken, maar het heeft er alle schijn van dat de bondscoach het Nederlands elftal in een nieuws systeem gaat laten spelen op het WK in Brazilië. Dat zal waarschijnlijk ook invloed hebben op het selectiebeleid van de keuzeheer.

Van Gaal maakt dinsdag bekend welke dertig spelers tot zijn voorselectie behoren en de trainer zal voldoende namen voor de defensie willen noteren, als hij inderdaad voornemens is om met vijf verdedigers te gaan spelen. De voetballers van feyenoord hebben ervaring met een dergelijke speelwijze en kunnen daar baat bij hebben, maar ook Ajacied Joël Veltman ziet een koerswijziging wel zitten.

“Stel dat we met vijf verdedigers zouden spelen, dan vergroot het mijn kansen, omdat ik een echte opbouwer ben”, vertelt Veltman aan De Telegraaf. feyenoord speelde onlangs onder leiding van Ronald Koeman al enkele duels met drie mandekkers in het centrum en daarnaast twee vleugelverdedigers. “De feyenoorders hebben wat dat betreft een voordeel”, doelt Veltman op Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij.

Tekst: Voetbalzone

Related posts