Tottenham breekt definitief met trainer en maakt ‘Lane’ vrij voor De Boer

Tim Sherwood staat op straat. Tottenham Hotspur heeft de samenwerking met de trainer per direct verbroken, zo maakt de Londense club dinsdag in een verklaring bekend.

Sherwood nam het eind vorig jaar over van André Villas-Boas. Na een goede start waren de resultaten ook onder Sherwood niet goed. De club had in het contract van Sherwood, dat anderhalf seizoen liep, een clausule laten opnemen die het mogelijk maakt de samenwerking deze zomer te verbreken. Daar maakt het nu gebruik van.

De Londenaren gaan dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en Frank de Boer geldt als een belangrijke kandidaat. Tottenham meldde zich enkele weken geleden al bij Ajax om te informeren naar het contract van de succestrainer, die de Amsterdammers naar vier landstitels op rij gidste. De Boer heeft aangegeven dat hij een mogelijke aanbieding van Tottenham wil bestuderen. Ook Mauricio Pochettino is in beeld om het stokje van Sherwood over te nemen.

Tekst: Voetbalzone

Related posts