Lokeren geeft Ajax advies over binnenhalen Zuid-Afrikaan: ‘Probleem met zijn houding’

Ajax en Chelsea zouden er goed aan doen om hun handen af te houden van Ayanda Patosi. Het talent wordt nadrukkelijk gevolgd door beide clubs, maar zijn huidige club Lokeren denkt dat het te vroeg is voor een transfer.


Willy Reynders, directeur van Lokeren, geeft toe dat Patosi op mentaal gebied niet de sterkste speler is. “Ayanda is altijd op zoek naar het pad van de minste weerstand. Maar ik vraag me af of dat wel de beste manier is voor hem. Patosi is een enorm talent, maar hij heeft een probleem met zijn houding. Dat hij op de bank zat, heeft niets te maken met de coach, maar juist alles met Patosi’s onprofessionele gedrag.”

“Hij droomt van Ajax en zelfs van Chelsea, maar als zij hem medisch keuren zullen ze zien dat zijn vetpercentage zeventien procent te hoog is”, vervolgt Reynders tegenover Ajax Showtime. Het is zelfs onduidelijk of er bij Lokeren nog wel een toekomst is voor de international van Zuid-Afrika. “Of hij hier bij Lokeren nog een toekomst heeft, hangt af van zijn houding.”

Tekst: Soccernews

Zie ook eerdere berichten:
29-01-2013: Seizoen wegens zware blessure nu al voorbij voor Ajax-target Patosi
17-12-2012: ‘Ajax-scout op tribune voor Lokeren-speler Patosi tijdens duel tegen Genk’
15-12-2012: ‘Ajax laat oog vallen op Lokeren-ster Patosi’ (Incl. video)

Related posts