‘Als ik bij Ajax blijf is het doel om volgend jaar een vijfde titel te halen’

Siem de Jong heeft duidelijk gemaakt dat hij in de zomer een buitenlands avontuur zou willen aangaan, maar hij weet dat het nog niet zeker is of hij deze kans zal krijgen. De aanvoerder van Ajax heeft mede door blessureleed een teleurstellend seizoen achter de rug en de clubs lijken dan ook niet in de rij te staan. Als het niet tot een transfer komt, zal De Jong voor een jaar bijtekenen.

De aanvaller annex middenvelder heeft nu nog een contract voor een jaar bij Ajax. “Hoe mijn toekomst eruit ziet? Ik heb nog geen idee en wacht ook af wat er in de zomer gebeurt”, zei De Jong tijdens een persconferentie in Indonesië. “Als ik blijf is het doel om een vijfde titel te halen. En om te overwinteren in de Champions League. Het wordt hopelijk weer een mooi nieuw Ajax-seizoen.”

Door de vele blessures moest De Jong een streep door deelname aan het WK zetten. “Een WK met Oranje was een mooie ervaring geweest”, zei De Jong volgens de officiële website van Ajax. “Helaas heb ik dit jaar te veel blessures gehad. Ik heb daar ook over gesproken met de bondscoach. Jammer dat ik die mooie kans nu mis. Hopelijk zit ik volgend jaar weer bij het nationale elftal.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts