Ajax stuurt Lobotka terug: ‘Dit betekent niet dat hij niet terug kan keren’

Ajax heeft besloten de optie tot koop die het had op Stanislav Lobotka voorlopig niet te lichten. De middenvelder keert daarom terug naar AS Trencin in zijn vaderland Slowakije.Toch is een langer verblijf in Amsterdam nog niet helemaal uitgesloten voor de negentienjarige jeugdinternational, die een vrij goede indruk maakte bij Jong Ajax in de Jupiler League. “Het alternatief Ajax is nog steeds open. We zullen de alternatieven bespreken met de speler en dan zullen we beslissen. Als wij met Trencin de Europa League bereiken, dan is het ook mogelijk dat hij in ons shirt speelt volgend seizoen”, aldus Trencin-directeur Robert Rybnicek tegenover Ajax Showtime.

Lobotka zelf is erg dankbaar voor het jaar bij Ajax. “Het was een geweldige ervaring voor mij. Ik heb geweldige mensen ontmoet die mij hebben begeleid. Ik heb met goede spelers getraind en heb mijn best gedaan en we zien wel wat het gaat brengen”, vertelt de belofte. Rybnicek denkt dat alle partijen beter geworden zijn van de huurperiode. “Zijn periode bij Ajax was heel positief. Wij zijn ervan overtuigd dat dit jaar hem kan helpen bij welke club in Europa dan ook.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts