Leeuwenburgh gaat voor officieel debuut

Peter Leeuwenburgh heeft de hoop op een toekomst in het eerste elftal van Ajax nog niet opgegeven. De doelman speelde dit seizoen enkele wedstrijden in het beloftenelftal, maar een doorbraak lijkt ver weg.


Het kwam dan ook als een verrassing dat trainer Frank de Boer de twintigjarige doelman opnam in zijn selectie voor de Indonesia Tour. In het oefenduel met Persija maakte Leeuwenburgh zelfs zijn officieuze debuut in de hoofdmacht en daar hield hij een goed gevoel aan over. “Na deze trip is mijn tiende seizoen bij Ajax voltooid.”

De talentvolle doelman denkt dat hij alles in huis heeft om uit te groeien tot basisspeler in Amsterdam. “Ik ben wel een echte Ajax-keeper, denk ik. Het meevoetballen is er sinds de E1 flink ingeslepen. En ik heb natuurlijk voordeel van mijn lengte. Daarbij beschik ik over een goede trap. Ik heb nu deze negentig minuten in mijn bagage. Deze wedstrijd neemt niemand me meer af. Nu ga ik voor een officieel debuut. Dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn.”

“Doel is om volgend jaar vast bij de A-selectie te zitten. Maar dan ben je natuurlijk ook afhankelijk van wat er ‘boven’ je gebeurt. Het keepersshirt uit de wedstrijd tegen Persija houd ik in elk geval. Die komt bij mijn bekershirt uit de wedstrijd tegen ASWH”.

Tekst: Soccernews

Related posts