Ajacieden genieten bij batik-workshop

De dag na de wedstrijd tegen Persija bracht Ajax een bezoek aan het Museum Nasional in Jakarta. Niet om de beroemde collectie te bekijken, maar voor een batik-workshop met kinderen uit een kansarme omgeving en een potje voetbal met dezelfde kids in de museumtuin.

Batikken: de kunst om stof met verf van decoratie te voorzien. Voor de meeste Ajacieden is het een nieuwe ervaring. De voetballers en staf worden bij aankomst in het Museum Nasional in groepjes opgedeeld en gaan vol enthousiasme met de kinderen aan de slag. Trots toont iedereen de eindresultaten: vogels, vissen, dolfijnen en steeds met het Ajax-logo erbij.

En hoe sluit je een ochtend af als je twee groepen bij elkaar brengt die verzot zijn van voetbal? Precies, met een bal in de tuin van het museum. De Ajacieden dollen met de kinderen en proberen ook elkaar nog een beetje af te troeven met mooie acties. Als de bus weer vertrekt heeft Lesly de Sa de meeste tijd nodig om het museumterrein te verlaten. Zijn versie van ‘Terima Kasih’ (Indonesisch voor ‘Bedankt’) maakt hem razend populair. Die handtekening van de vleugelaanvaller moeten ze zeker hebben.

Klik hier voor enkele foto’s van de batiksessie.

Tekst: Ajax.nl

Related posts