Ajax wint oefenduel tegen Persija Jakarta met 0-3 (Incl video)

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Persija Jakarta met 0-3 gewonnen. Lucas Andersen, Mike van der Hoorn en Lerin Duarte waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Ajax speelde met twee officieuze debutanten: de twintigjarige Peter Leeuwenburgh verdedigde het doel, terwijl de negentienjarige Sheraldo Becker een plek in de aanvalslinie kreeg. Na een dik kwartier kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Lucas Andersen, actief als spits, schoot fraai binnen na geklungel in de defensie van de thuisploeg. Na een corner van Lerin Duarte prikte Mike van der Hoorn binnen voor de 0-2.

Met een temperatuur van circa dertig graden was het lastig voetballen voor Ajax, dat niet vaker wist te scoren voor de onderbreking. Direct na de pauze een domper voor De Boer en consorten: Andersen moest het veld verlaten met een blessure. Duarte krulde niet veel later bijzonder fraai binnen voor de 0-3. In het slot van de wedstrijd kwam de regen met bakken uit de hemel. Siem de Jong (redding keeper Persija) en Van der Hoorn (kopbal over) verzuimden Ajax een ruimere zege te bezorgen.

Opstelling Ajax: Peter Leeuwenburgh; Ricardo Van Rhijn (46. Ruben Ligeon), Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Jairo Riedewald; Thulani Serero, Christian Poulsen, Lerin Duarte; Becker (65. Siem De Jong), Lucas Andersen (55. Riechedly Bazoer), Lesley De Sa.

Related posts