Ajax draait warm voor duel met Persija

Ajax begint om 13:30 uur Nederlandse tijd aan het eerste oefenduel in Indonesië. Tegenstander is Persija Jakarta, één van de bekendste clubs van Indonesië. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion waar Ajax al twee keer heeft getraind: het Gelora Bung Karno. De wedstrijd leeft, zo werd de afgelopen dagen wel duidelijk.

Het Gelora Bung Karno Stadion biedt ruimte aan meer dan 80.000 toeschouwers. Hoeveel supporters er daadwerkelijk op de wedstrijd afkomen zal blijken, maar feit is dat de wedstrijd de gemoederen bezig houdt in Jakarta. Overal zijn grote billboards te zien, bij iedere training barst het van de journalisten. Zaterdag kwam ook de ‘Indonesia Supporters Club Ajax’ langs bij de training. De Indonesische Ajax-fans scandeerden in vloeiend Nederlands Ajax-krakers als ‘Wij zijn Ajax, wij zijn de beste’ en ‘Kampioenen, olé, olé’.

Normaal gesproken maakt Ajax op de dag van een buitenlandse (avond)wedstrijd altijd een stadswandeling. Hier in Jakarta gebeurt dat niet, met name vanwege de smog. In plaats daarvan zochten de Ajacieden de gym op in het hotel, voor een warmdraaisessie en een aantal krachtoefeningen. Er wordt veel verwacht van Ajax tegen Persija. Het team van Frank de Boer wil iets moois laten zien aan de Indonesische bevolking, maar Persija gaat er ongetwijfeld alles aan doen om te stunten tegen de kampioen van Nederland.

Tekst: Ajax.nl

Related posts