Van der Vaart: ‘Spelen in de tweede Bundesliga is geen optie voor mij’

Rafael van der Vaart heeft in aanloop naar het belangrijkste duel van HSV aangegeven niet in de tweede Bundesliga te willen spelen. De middenvelder gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Mainz om directe degradatie te voorkomen.

‘In de tweede Bundesliga wil ik niet spelen. Ik weet niet wat degradatie voor mij zou betekenen’, zegt de oud-Ajacied bij Sport1. ‘Het is nu voor mij belangrijk dat ik fit blijf en mee ga naar het WK. Wat er daarna gebeurt zie ik dan wel. Maar in de tweede Bundesliga wil ik niet spelen. Dat wil volgens mij geen één voetballer hier.’

De middenvelder wordt in verband gebracht met Ajax maar daarover wil hij nog niets kwijt. ‘Ik heb het prima naar mijn zin in het buitenland. Ik heb gezegd dat als ik terugkeer naar Nederland, dat het dan naar Ajax is. Maar het is niet slim om daar in deze periode dieper op in te gaan’, aldus Van der Vaart.

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts