Eriksen beloond voor sterk seizoen

Christian Eriksen lijkt volgend seizoen geen Europees voetbal te kunnen spelen, maar heeft in individueel opzicht een sterk seizoen achter de rug. Dat is ook de supporters van Tottenham Hotspur niet ontgaan. De Spurs werden dit seizoen gezien als een kandidaat voor Champions League-voetbal, en haalden vorig jaar zomer een bataljon aan verse krachten naar Londen.

Die nieuwelingen stelden zwaar teleur, met uitzondering van Eriksen. De Deense aanvallende middenvelder kende een bliksemstart, viel toen enigszins terug, maar liet de voorbije maanden zien dat hij een duidelijke versterking is voor zijn club.

Zijn prestaties in het shirt van Tottenham waren voor de fans aanleiding om hem uit te roepen tot Speler van het Jaar. “Supporters van Bedford tot Zuid-Wales, van Denemarken tot Hong Kong, India, Thailand en New York zijn naar Hong Kong gekomen om de uitreiking van de prijzen bij te wonen”, schrijft de club via de clubsite.

Naast Eriksen viel ook Sandro in de prijzen. De Braziliaanse middenvelder maakte in de ogen van de supporters het mooiste doelpunt van het jaar. Die treffer vond plaats op 1 december 2013, tegen Manchester United.

Tekst: Goal.com

Related posts