Ajax test Zuid-Afrikaan Sasman: ‘Ik kan hetzelfde bereiken als Pienaar en Serero’

Yagan Sasman wacht enkele spannende weken. De zeventienjarige Zuid-Afrikaan krijgt gaat een proefperiode afwerken bij Ajax, zo zegt de jongeling in gesprek met KickOff.com. Sasman is momenteel actief bij Ajax Cape Town.

“Dit is een grote kans”, aldus de trotse verdediger, die tweeënhalve week de kans krijgt in Amsterdam. “Ik zie deze reis als een stap voorwaarts. Ik ga mijn best doen en weet zeker dat ik veel zal leren. Ajax speelt exact hetzelfde systeem als Ajax Cape Town, dus wat dat betreft verwacht ik geen problemen.”

Sasman droomt ervan om in de voetsporen te treden van een aantal van zijn landgenoten. Onder meer Thulani Serero en Steven Pienaar maakten met succes de overstap van Kaapstad naar Amsterdam. “Zij hebben het ver geschopt in hun carrière. Ik ben ervan overtuigd dat ik hetzelfde kan bereiken.”

Tekst: Soccernews

Related posts