Ajax aangekomen in Jakarta

De Ajax-selectie is 11.360 kilometer verwijderd van Amsterdam, vrijdag neergestreken in Jakarta. In de 23 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Indonesië besluiten de Ajacieden van Frank de Boer het kampioensjaar met een trainingsweek.

Selamat menikmati penerbangang anda, was de welkomstgroet die de reizigers van vlucht GIA 89 donderdag tegemoet scheen op de mini-tv’s van de Airbus A330-200. Enjoy your flight, werd zekerheidshalve in het Engels een vertaling bijgeleverd. Ondanks de aanzienlijke lengte van de reis, verliep de luchtvlucht in twee delen (tussenstop op Abu Dhabi) zonder wanklank. De korte periodes van turbulentie maakten de zeventien uur durende vliegreis hooguit soms was onprettig.

Het programma is gelardeerd met trainingen, persmomenten, clinics en sponsoractiviteiten. De vrijdag is wat dat betreft direct exemplarisch voor het drukke programma dat de landskampioen wacht. Drie uur na aankomst wordt de eerste training belegd. Bij het vallen van de avond (zes uur lokale tijd) beleggen Siem de Jong, Frank de Boer en Edwin van der Sar een persconferentie. Waarna de aankomstdag wordt afgesloten met een ontvangst op de Nederlandse ambassade in Jakarta. De Ajax Indonesia Tour 2014 is, kortom, een druk maar interessant slot van het jaar waarin de club zijn 33e landstitel won.


Op Jakarta Airport Soekarno kregen de Ajacieden een warm onthaal.


Tekst: Ajax.nl

Related posts