Suárez: ‘Ook als de trainer me niet wil, ga ik toch terug naar Ajax’

Luis Suárez stapte in de zomer van 2007 over van FC Groningen naar Ajax en verliet Nederland halverwege het seizoen 2010/11 voor zo’n 27 miljoen euro voor Liverpool. Daar is hij nu een grote ster, die de rest van de spitsen doet verbleken en dankzij wie the Reds lang meededen om de landstitel. Toch is Suárez niet vergeten hoe goed hij het had bij Ajax, geeft hij aan. Hij wil ook graag ooit weer terug naar zijn vorige club.

Ik heb altijd gezegd dat ik ooit terug wil naar Ajax. Ook als de trainer me niet wil, ga ik toch. Zeker weten! Ajax is voor mij een heel belangrijke stap geweest in mijn leven. De organisatie binnen de club was geweldig, Ajax was de ideale club voor mij en heeft mij veel geleerd. Mijn tweebenigheid heb ik te danken aan Ajax, maar ook het spelen zonder bal en het leren denken als team”, somt Suárez op in een interview met Helden Magazine.

In 110 wedstrijden voor Ajax in de Eredivisie maakte Suárez 81 doelpunten. In het shirt van Liverpool staat hij inmiddels op 109 duels in de Premier League en 69 treffers. Zijn huidige contract op Anfield loopt na dit seizoen nog vier jaar door. Recent benadrukte de 27-jarige Suárez nog dat niemand zich zorgen om hem hoeft te maken, en dat hij komende zomer hoe dan ook aan boord blijft bij de Merseyside-club.

Tekst: Voetbalzone

Related posts