De Boer: ‘Ik spreek hem dagelijks, over wie hij goed en dramatisch vond’

Onder leiding van Frank de Boer won Ajax vier landstitels op rij. De voorbije voetbaljaargang was in de optiek van de oefenmeester niet het moeilijkste seizoen, maar wellicht wel het moeizaamste qua voetbal. Op het laatst was de pijp een beetje leeg bij de voetballers en werd de strijd om de landstitel pas op de een na laatste speeldag beslist, in het uitduel met Heracles Almelo.

Broer Ronald is een belangrijk klankbord voor Frank de Boer. “Ik spreek hem dagelijks en sowieso altijd na de wedstrijd. Over welke spelers hij goed vond en welke spelers dramatisch. Welke spelers ik niet meer moet opstellen. We zitten bijna altijd op één lijn”, verzekert de oefenmeester van Ajax in gesprek met de NOS.

De Boer heeft als trainer van Ajax ook het nodige geleerd. Zo ziet de oud-international in dat je niet altijd moet denken dat iedereen dezelfde karaktereigenschappen als jijzelf heeft. “Je gaat ervan uit dat de spelers dezelfde dingen als jij zien of met dezelfde mentaliteit trainen als jij altijd hebt gedaan. Maar dat is niet altijd zo”, ziet De Boer nu ook in.

Tekst Voetbalzone

Related posts