Christian Poulsen stopt bij Ajax: Afscheid zaterdag tegen NEC

Christian Poulsen heeft aan de clubleiding van Ajax kenbaar gemaakt niet in te gaan op de aanbieding om zijn contract te verlengen. De Deen weet op dit moment nog niet hoe het verdere verloop van zijn carrière eruitziet.

Poulsen (34) kwam in de zomer van 2012 transfervrij naar Ajax, nadat zijn contract bij het Franse Thonon Gaillard FC was afgelopen. Daarvoor was de voormalig Deens international actief voor Liverpool FC, Juventus FC, Sevilla FC, FC Schalke 04 en FC Kopenhagen. Hij werd geboren op 28 februari 1980 in Asnæs, Denemarken. Hij won in Amsterdam tweemaal de landstitel en eenmaal de Johan Cruijff Schaal. Poulsen kan aanstaande zaterdag tegen NEC zijn 80e officiële duel voor Ajax spelen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: ,,Christian is beide seizoenen die hij hier heeft gespeeld van grote toegevoegde waarde geweest. Dat drukt hij niet uit in doelpunten of assists maar op een andere manier. Bijvoorbeeld door zijn winnaarsmentaliteit. Hij is altijd topfit, leeft als een absolute topsporter en brengt ontzettend veel internationale ervaring mee. Als Ajax hem nodig had dan stond hij er. Ik kan uit zijn eerste jaar diverse wedstrijden, zoals belangrijke duels tegen FC Twente en psv, opnoemen die hij voor ons gewonnen heeft. Hetzelfde geldt voor afgelopen seizoen. Hij deed afgelopen seizoen in 42 wedstrijden mee, dat zegt veel over hoe belangrijk hij is. We boden hem daarom aan om nog een jaar bij Ajax te blijven spelen. Daar heeft hij over nagedacht. Gisteren heeft hij ons verteld dat hij niet op die aanbieding ingaat, helaas.”

Christian Poulsen: ,,Het was een erg moeilijke beslissing. Want ik heb het bij Ajax erg naar mijn zin. Mijn familie ook. We vinden het een fijne club met geweldige mensen. Die wil ik allemaal bedanken voor de mooie tijd. We hebben er een paar weken over gedaan omdat we er goed over wilden nadenken. Mijn beslissing is met mijn hersenen genomen, in plaats van met mijn hart. Als ik dat laatste had gedaan dan had ik bijgetekend. Maar ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat doe ik nu, als een fitte speler met wederom een kampioenschap. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Mijn gevoel stuurt ons naar Denemarken, maar dat zou betekenen dat ik helemaal zou stoppen met voetballen. Daar ben ik nog niet over uit. Als er een club komt uit een andere competitie, dan gaan we daar zeker over nadenken.”

Ajax neemt zaterdagavond na de wedstrijd tegen NEC in de ArenA afscheid van Poulsen.

Tekst: Ajax.nl

Related posts