There are no ads, please add some


Van Gaal maakt selectie voor stage pas maandag bekend

Louis van Gaal zal niet vrijdag maar maandag bekend maken welke spelers een uitnodiging krijgen voor de oefenstage die de bondscoach van het Nederlands elftal tussen 7 en 17 mei belegt in Hoenderloo.

Welke groep spelers een kans krijgt zich te bewijzen in drie perioden van drie dagen wordt dus pas bekend na de laatste speelronde van de Eredivisie (zaterdag). Van Gaal wil de resultaten daarvan afwachten, omdat nu nog onduidelijk is welke spelers door deelname aan de play-offs niet beschikbaar zijn voor de negendaagse trainingsstage.

Hoewel veel spelers die de trainingsstage doorlopen waarschijnlijk niet van de partij zullen zijn op het WK, geldt het moment van bekendmaking op 5 mei voor anderen ook als een eerste schifting. Spelers die nog enige hoop op het WK hadden en geen clubverplichtingen meer hebben, maar maandag toch niet bij het lijstje namen van Van Gaal zitten, kunnen in principe hun zomervakantie boeken.

Het zal overigens nog even duren voordat de definitieve lijst met 23 spelers bekend is. Dat zal uiterlijk op 2 juni gebeuren. In de daar voorafgaande weken speelt Oranje nog oefenduels met Ecuador (17 mei), Ghana (31 mei) en Wales (4 juni).

Na de interland tegen Ecuador vertrekt Oranje met een voorlopige groep van dertig namen, die uiterlijk op 13 mei bij de FIFA moet worden ingeleverd, naar Portugal. Het keurkorps verblijft tussen 20 en 27 mei in Lagos, in het zuidwesten van de Algarve.

Op 5 juni vliegt de WK-selectie naar Brazilië, waar op 13 juni het openingsduel met wereldkampioen Spanje staat gepland. Vijf dagen later wacht de wedstrijd tegen Australië, waarna Chili op 23 juni de laatste tegenstander is in Groep B. Oranje verblijft tijdens het WK in Rio de Janeiro.

Tekst: VI.nl

Gerelateerde posts