Van der Laan sluit toekomstige Ajax-huldiging in centrum niet uit

Burgemeester Eberhard van der Laan sluit niet uit dat Ajax bij een volgend kampioenschap weer in de binnenstad van Amsterdam wordt gehuldigd.

‘Als we een pico bello jaar achter de rug hebben, de supporters zich echt gedragen en Ajax wordt kampioen dan kan ik me voorstellen dat een huldiging in de binnenstad weer bespreekbaar is’, zegt Van der Laan tegen NU.nl.

Door het niet toestaan van een huldiging in de binnenstad vierde Ajax zondag de landstitel wederom op een podium naast de Amsterdam Arena. De laatste keer dat Ajax gehuldigd werd in de binnenstad was in 2011 op het Museumplein en destijds werd er voor honderdduizenden euro’s schade aangericht.

‘Ze moeten de stad niet aan barrels schoppen. Wij willen als gemeente geen risico nemen met schade aan musea en ellende voor omwonenden. We zijn niet onredelijk, een huldiging in de binnenstad is geen taboe, maar dit jaar kon het niet.’

Tekst: AT5

Related posts