There are no ads, please add some


Ronald De Boer: ‘We hebben elkaar nog geen hand gegeven en afscheid genomen’

Ajax neemt na dit seizoen misschien niet alleen afscheid van Frank de Boer, die in de vermeende belangstelling van Tottenham Hotspur zou staan, maar ook van zijn broer Ronald. Laatstgenoemde is een paar uur per week jeugdtrainer bij Ajax en is bovendien analist bij de NOS. Het technisch hart van Ajax vindt de combinatie van trainer en analist in principe niet langer verenigbaar.

De Boer laat zich in zijn externe werkzaamheden regelmatig kritisch uit over voetballers van Ajax. Dat zorgt intern voor scheve gezichten. De individuele trainingen bij Ajax staan voor De Boer echter op het tweede plan, ook qua inkomsten. Zodoende gaat zijn voorkeur uit naar het televisiewerk, meldde De Telegraaf zondag al.

In gesprek met de NOS maakt De Boer duidelijk dat er nog geen knoop is doorgehakt: “Als ze mij voor het blok zetten, is de keuze makkelijk gemaakt”, zegt hij. “Dan kies ik voor televisie. Ik werk twee dagen in de week bij Ajax en de tv is een veel groter gedeelte. We zijn nog wel in gesprek over een eventuele toekomst. We hebben elkaar nog geen hand gegeven en afscheid genomen.”

Tekst: Voetbalzone

Zie eerder bericht:
27-04-2014: ‘Perez en De Boer verkiezen werk als analyticus boven Ajax’

Gerelateerde posts