Overmars verdedigt ‘miskopen’ Ajax: ‘Daar ben ik het niet mee eens’

Ajax raakte Toby Alderweireld in de zomer kwijt aan Atlético Madrid en besloot om een nieuwe verdediger te halen, omdat Joël Veltman nog wel een concurrent kon gebruiken. De Amsterdammers kozen voor Mike van der Hoorn, die werd overgenomen van FC Utrecht. De stopper heeft echter nog niet weten aan te haken bij het niveau van Ajax en speelde dit seizoen maar twee competitieduels.

De 21-jarige Van der Hoorn wordt door velen al gezien als een miskoop, maar daar denkt directeur voetbalzaken Marc Overmars anders over: “Daar ben ik het niet mee eens. Als Mike vanaf dag één zijn kans had gehad, had hij er nu óók gestaan”, zegt de bestuurder tegen Voetbal International. “Dan was hij misschien wel international geweest. We hebben zeer veel vertrouwen in Van der Hoorn.”

Overmars spreekt ook over Tobias Sana en Danny Hoesen, die ook maar een klein aandeel in het kampioenschap hebben gehad. Overmars merkt echter op dat Sana maar drie ton heeft gekost, in het begin wat punten heeft gepakt voor Ajax en dat de club deze investering zeker wel zal terugverdienen. “Ook Hoesen heeft zijn geld dik en dwars opgeleverd met belangrijke goals”, vindt Overmars.

Tekst: Voetbalzone

Related posts