Duarte genoot: ‘Mooi dat ze in Almelo nog steeds achter me staan’

Lerin Duarte mocht het voorbije weekeinde de laatste vijf minuten invallen tijdens de kampioenswedstrijd van Ajax tegen zijn oude werkgever Heracles Almelo. Tegenover TC Tubantia blikt de kersverse landskampioen terug op de eerste keer dat hij terugkeerde in het Polman Stadion.

Duarte betrad het veld bij een 1-1 stand, een uitslag die voor beide ploegen betekende dat de buit binnen zou zijn. Ajax werd kampioen, terwijl Heracles zich veilig speelde in de Eredivisie. “Ik heb geen bal geraakt, want er gebeurde niet zoveel meer”, lacht Duarte in gesprek met het regionale medium.

Zonder een balcontact genoot de middenvelder van zijn gemaakte minuten. “Dit is voor mij geweldig om mee te maken en bovendien het scenario waarop ik had gehoopt. Een gelijkspel, wij kampioen, Heracles veilig. Het kan niet mooier. Het was mooi om te voelen dat de supporters hier in Almelo nog steeds achter me staan. Ik heb hier twee seizoenen met veel plezier gespeeld. Dat we uitgerekend zo kampioen worden, kon niet mooier.”

Tekst: Soccernews

Related posts