Overmars: ’Moeten kwaliteit bijkopen’

Directeur marketing Edwin van der Sar noemde het kampioenschap van Ajax de titel van de vasthoudendheid. “Nadat Christian Eriksen en Toby Alderweireld waren verkocht, is er toch veel druk op Marc Overmars en de technische mensen geweest om versterkingen te halen. Er kwam een hoop geld binnen, maar we hielden vast aan onze lijn en haalden toch dit succes”, straalde de Ajacied in de catacomben van het Polman Stadion.

Ook technisch directeur Overmars zelf was in zijn nopjes. “Ik heb wel eens het gevoel gehad dat het hele land op mijn rug zat en zei: koop wat. Daarom is het mooi dat onze Ajax-visie leidend bleef. We weten heus wel dat het beter kan en dat er op bepaalde vlakken vooruitgang moet worden geboekt”, aldus de voormalige buitenspeler.

De directeur voetbalzaken vindt alle kritiek die dit seizoen op de club neerdaalde, slechts ten dele terecht. “Het slechtste Ajax ooit sloeg nergens op. We hebben zestig wedstrijden gespeeld en het was een lang seizoen. Een paar duels zijn we door de ondergrens gezakt, maar desondanks vind ik ons de terechte kampioen. We weten wat we moeten verbeteren en dat ziet er goed uit. Er moet extra kwaliteit bij. We moeten heel veel mensen hebben die wedstrijden kunnen beslissen. Er zal na Richairo Zivkovic heus wel een of twee spelers gekocht worden. Wat we willen (spits en buitenspeler, red.), is intern al lang bekend.”

Tekst: Telesport

Related posts