Denswil: ‘We zijn nog bezig, natuurlijk wil ik graag verlengen en bij Ajax blijven’

Stefano Denswil pakte zondag zijn tweede landstitel met Ajax. Vorig seizoen had hij een beperkt aandeel in de verovering van het kampioenschap, met vier wedstrijden. Nu speelde hij er meer dan vier keer zoveel: zeventien al, met de laatste speelronde nog voor de boeg. Het voelt dan ook meer als ‘zijn’ titel dan een jaar eerder, zegt de centrale verdediger.

Denswil zegt tegen Ajax Life dat hij nu meer van zichzelf heeft kunnen geven aan het elftal. Hij hoopt in Amsterdam te blijven en voor meer prijzen te kunnen gaan. Daarvoor is contractverlenging echter wel noodzakelijk. Op dit moment ligt Denswil nog vast tot volgend jaar zomer. Als Niklas Moisander besluit een ander avontuur aan te gaan, zal hij met Joël Veltman het nieuwe centrale koppel vormen.

De mandekker erkent dat de onderhandelingen inmiddels al best een tijd duren. “We zijn er nog steeds mee bezig. Natuurlijk wil ik graag verlengen en bij Ajax blijven. Ik speel hier al dertien jaar. Maar we moeten even zien wat we gaan doen”, aldus Denswil. Het liefst fungeert hij niet nog een jaar als stand-in voor Moisander en Veltman.

Tekst: Voetbalzone

Related posts