Duarte: ‘Natuurlijk zeg ik dat niet, dat zeg je niet tegen je trainer’

Lerin Duarte keert vanmiddag met Ajax terug in het stadion waar hij twee seizoenen speelde. De middenvelder hoopt dat er na het laatste fluitsignaal twee teams blij zijn. “Het mooiste zou zijn als wij als kampioen van het veld gaan en Heracles zich heeft veilig gespeeld”, droomt Duarte.

In het Polman Stadion hebben beide clubs één punt nodig om hun doelstelling te realiseren, maar Duarte verzekert dat zowel Ajax als Heracles voor de winst zal gaan. “Ik hoop dat Heracles zich uiteindelijk handhaaft in de Eredivisie”, vertelt hij aan De Telegraaf. “Ik ben echter een sportman en wil altijd winnen. Het kan ook nog zo zijn dat Heracles verliest, maar de uitslagen zo gunstig zijn dat we samen kunnen feesten. Dat is misschien wel het beste scenario.”

Duarte zou speeltijd in het Polman Stadion ‘fantastisch’ vinden. “Of ik tegen de trainer heb gezegd dat ik er graag in kom? Nee, natuurlijk niet. Dat soort dingen zeg je niet tegen je trainer. Ik probeer gewoon mijn best te doen op de training en de trainer te laten zien wat ik kan.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts