‘Als Van Gaal mij vraagt voor Manchester United, zou het me een eer zijn’

Louis van Gaal wordt volgens De Telegraaf de nieuwe trainer van Manchester United. Vrijdagavond zou de Amsterdammer in zijn villa in Portugal gesproken hebben met een afvaardiging van de Engelse grootmacht en zouden beide partijen tot een akkoord zijn gekomen. Er wordt gezegd dat er vier man met Van Gaal meegaan naar Old Trafford en één van hen, Patrick Kluivert, reageert nu alvast.

“Het maakt niet uit waar, maar als Van Gaal mij zou vragen ergens zijn assistent te worden, zou het me een eer zijn met hem mee te gaan”, zegt de oud-spits zaterdag tegen talkSPORT. Kluivert begon zijn profloopbaan bij Ajax toen Van Gaal daar hoofdtrainer was en werkte later ook met hem samen in dienst van Barcelona. Op dit moment is hij assistent van hem bij Nederland, samen met Danny Blind.

Kluivert zegt in Engeland dat Van Gaal altijd een goede keuze is, voor welke club dan ook. “Bij iedere club zou hij de nummer één kandidaat zijn, zeker bij topteams. Het is namelijk een toptrainer. Hij is rechtdoorzee en als hij iets zegt, staat hij daar achter”, heeft Kluivert geleerd. De 37-jarige oud-aanvaller deed als trainer ervaring op bij verschillende clubs: bij AZ (stagiair van Van Gaal), Brisbane Roar (twee weken), NEC (een jaar onder Jack de Gier) en FC Twente (spitsentrainer en coach van de beloften).

Tekst: Voetbalzone

Related posts