Vermeij trekt geen lange neus: ‘Ajax blijft mijn cluppie’

Vincent Vermeij begon het seizoen 2013/14 in dienst van Jong Ajax. De aanvaller had al diverse jeugdelftallen doorlopen en startte in de selectie van Alfons Groenendijk, maar begon minder vaak in de basis dan hij had gehoopt. In de winterstop meldde De Graafschap zich en maakte Vermeij de overstap. Vrijdagavond maakte hij twee doelpunten tegen zijn oude team in de 2-0 zege op De Vijverberg.

Na afloop wilde Vermeij echter geen lange neus maken richting Amsterdam, waar men niet moeilijk deed over zijn vertrek in januari. “Nee, ik lach Ajax niet uit, totaal niet. Ik ben van jongs af aan voor Ajax en het zal altijd mijn cluppie blijven”, reageert de aanvaller in gesprek met de Gelderlander. Wel erkende Vermeij te weten hoe Jong Ajax zou gaan spelen.

Toen hij zelf nog bij het beloftenteam speelde, was Jong Ajax fysiek erg vaak de mindere van de tegenstander. De Graafschap pakte Jong Ajax vrijdag dan ook snel aan en liet het team niet voetballen. De Superboeren gaan de play-offs in en komen daarin komende maandag uit tegen Fortuna Sittard. Vermeij sloot de reguliere competitie af op zeven doelpunten voor De Graafschap en twee voor Jong Ajax.

Tekst: Voetbalzone

Related posts