Vak 410 spant toch geen kort geding tegen Ajax aan: ‘Ajax is één club’

De supporters van VAK410 die de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo niet mogen bezoeken, spannen toch geen kort geding aan. Dat zegt hun advocaat Christian Visser tegen BNR Nieuwsradio. Ajax heeft de maatregel genomen naar aanleiding van het gooien van vuurwerk tijdens de bekerfinale van afgelopen zondag tegen PEC Zwolle, dat met 5-1 won.

Volgens Visser hebben de fans tegen hem gezegd dat ‘het niet in het belang van de club is om nu te procederen’. “Dan komen er nog meer verschillen en strijd en dat willen ze niet”, verklaart de advocaat vrijdag. “Ze willen nu juist uitstralen dat Ajax één club is en dat er onderling geen problemen zijn.” Visser had wel vertrouwen in een zaak. “Vooral als het gaat om de mensen die niet eens aanwezig waren bij de bekerfinale. Ajax kan niet zomaar een koop die gesloten is ongedaan maken.”

Aanvankelijk zou de kampioenswedstrijd alleen aan de neus voorbij gaan van fans die in het vak zaten waaruit het vuurwerk op het veld van feyenoord werd geworpen. Nu heeft Ajax alle leden van Vak 410, die hun excuses hebben aangeboden na de bekerfinale, laten weten dat ze niet welkom zijn in Almelo. Er is begrip voor de actie van Ajax. “De club is in paniek geraakt en moet nu naar buiten toe laten zien: wij pakken dit goed aan”, stelt Visser. “Maar dat de KNVB zegt het een goed idee te vinden; dat vind ik moeilijk voor te stellen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts