Moisander haakt af voor Heracles

Ajax werkte vrijdag de voorlaatste training af op weg naar de wedstrijd met Heracles, aanstaande zondag. Niklas Moisander trainde apart van de groep. De Fin is niet fit en moet de wedstrijd waarin Ajax de 33ste landstitel kan veiligstellen, aan zich voorbij laten gaan.

Frank de Boer begon de training met een groepsomhelzing en een minuut stilte. Dit in verband met het plotseling overlijden van een zeer gewaardeerd collega binnen de club. Daarna volgden de warming-up en de eerste oefeningen. Na het eerste half uur gingen staf en spelers achter gesloten deuren verder: twee dagen voor wat mogelijk de kampioenswedstrijd is, wil Ajax niet te veel van zijn geheimen meer prijsgeven.

Eén ding was wel al duidelijk. Niklas Moisander (foto boven, eerder deze week genomen) trainde apart van de groep. De Fin is niet fit voor het duel met Heracles Almelo. Afgelopen zondag in de bekerfinale tegen PEC Zwolle maakte hij zijn rentree na een knieblessure, maar maakte hij de negentig minuten niet vol. Viktor Fischer was ook op de Toekomst. De Deense aanvaller, dinsdag succesvol geopereerd aan zijn hamstring, nam op krukken een kijkje bij zijn ploeggenoten.

Tekst: Ajax.nl

Related posts