Verklaring AFCA Supportersclub

Inmiddels komen we om in alle statements en verklaringen naar aanleidingen van de gebeurtenissen sinds de bekerfinale, maar toch nog een verklaring vanwege de vele mediaverzoeken, de druk die bij ons ligt en op de club Ajax, en de vele leugens en onwaarheden die nu naar buiten komen, in met name de Telegraaf.

Allereerst sluiten we ons volledig aan bij de verklaring die de F Side eerder op haar website heeft gegeven op F-Side.nl dus dat hoeven wij niet over te doen.

Wij zullen met elkaar in gesprek gaan en blijven om dergelijke gebeurtenissen in de toekomst te vermijden. Zoals wij altijd in gesprek zijn met elkaar. Dat heeft Marcel op AT5 gisteren goed verwoord. Er komt geen gewelddadig treffen tussen welke groepering dan ook.

Collectief straffen is wat ons betreft geen optie. Wij steunen het juridisch onderzoeken om dit te voorkomen voor aanstaande zondag, en sluiten ons aan bij een eerder ingenomen standpunt van de SVA (dit initiatief gaat NIET uit van VAK40 zelf!). Collectief straffen is geen oplossing wat ons betreft.

Gisteravond bereikte ons het bericht dat er wat de directie van Ajax betreft, er de komende 3 jaren geen Ajax supporters bij mogen zijn. Wij hebben aangegeven teleurgesteld hierover te zijn, maar vooral teleurgesteld zijn in het feit dat wij niet betrokken zijn geweest in de besluitvorming. Dit terwijl wij heel veel vrije uren in het inmiddels vergevorderde traject om weer over en weer uitsupporters mee te nemen, er in hebben gestoken.

De afgelopen jaren hebben wij als AFCA Supportersclub veelvuldig in overleg gezeten met de Ajax directie en instanties. Daaruit zijn heel veel goede dingen gekomen voor supporters. Het vernieuwde Ajax, dat zowel sportief, financieel en bestuurlijk goed in elkaar zit, is een van de zaken die gezamenlijk met behulp van alle groeperingen is bereikt. We zijn er nog lang niet, maar wij zijn wel op de goede weg. Het doet ons pijn dat heel veel zaken nu op een teleurstelling lijken uit te lopen. Pijn die iedere Ajacied nu voelt over hoe over onze club wordt gesproken in zowel de media als de publieke opinie.

Op dit moment lopen de emoties flink op en overheersen gevoelens van teleurstelling. Daarom hebben wij besloten de ruimte te geven om het even te laten zakken. Daarom hebben wij tot nu toe mediastilte gehouden. We krijgen nu heel veel over ons heen, maar dat zij dan maar even zo. Op dit moment hebben wij het gevoel toch weinig meer goeds te kunnen doen, zelfs als je in een bus zat die om onduidelijke reden 1,5 uur aan de kant is gezet waardoor je driekwart van de wedstrijd hebt moeten missen. Wij zullen daarom ook nu niet meer meewerken aan welk programma of welke andere media dan ook, hoe goed ook bedoeld. Dat roept alleen maar meer vragen op en lokt tegenreactie uit. Wij rekenen op ieders begrip.

Wij richten ons nu op zondag. Dan kan Ajax voor de 33e keer landskampioen worden, voor de 4e keer op rij. Een prestatie van formaat. Wij zijn en blijven trots op onze (goedwillende) supporters en iedereen die onze club een warm hart toedraagt, of je nu (fanatieke) supporter, directielid, vrijwilliger, bestuurder, sponsor, commissaris, werknemer of lid van Ajax bent. Wij zullen ook in de toekomst voor de belangen van (goedwillende) supporters opkomen! Het belang van Ajax staat daarbij altijd voorop!

Seal voorzitter AFCA Supportersclub
Sander vice- voorzitter AFCA Supportersclub

Related posts