Kort geding Vak 410 tegen Ajax na ‘Heracles-verbod’

Leden van Vak 410 bereiden een kort geding voor tegen Ajax, dat de volledige sfeergroep wil weghouden van de kampioenswedstrijd tegen Heracles. Dat stelt Christian Visser, die als advocaat van de supporters optreedt. Er hebben zich al leden van Vak 410 gemeld bij Visser en nu wordt geïnventariseerd wie zich nog meer bij het kort geding wensen aan te sluiten.

De kans is groot dat later vandaag een dagvaarding wordt opgesteld, waarna morgen of uiterlijk zaterdag om een oordeel van de rechter wordt gevraagd, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Ajax heeft de maatregel genomen naar aanleiding van het gooien van vuurwerk tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Aanvankelijk zou de kampioenswedstrijd alleen aan de neus voorbij gaan van fans die in het vak zaten waaruit het vuurwerk op het veld van Feyenoord werd geworpen.

Niet welkom
Nu heeft Ajax alle leden van Vak 410, die hun excuses hebben aangeboden na de bekerfinale, laten weten dat ze niet welkom zijn in Almelo. Visser noemt dat onrechtmatig. ‘Nu straf je mensen die niet eens in de Kuip aanwezig waren. Dat kan niet. Het zou bij wijze van spreken logischer zijn om alle Ajax-fans te straffen die in Rotterdam aanwezig waren.’

Vak 410 bestaat uit fans die in de Amsterdam Arena de vakken 424 en 425 bezetten. Het gaat om 1500 tot 2000 fans. ‘Er zijn dit seizoen al de nodige dingen gebeurd met deze supporters’, zegt een woordvoerder van Ajax.

Kaartjes
Ruim 100 leden van de supportersgroep hadden kaartjes gekocht voor het uitvak in Almelo. Ajax zal die tickets niet opnieuw in omloop brengen, waardoor de tribune dus niet vol zal zitten. In totaal passen er 485 toeschouwers in het uitvak in Almelo. De club uit Amsterdam gaat er zelf op toezien dat de maatregelen voor dat vak worden nageleefd.

Heracles en Ajax rekenen erop dat er in Almelo ook op de overige tribunes Ajax-supporters zullen zitten. In eerste instantie stelde Heracles zich gastvrij op. Ajax en Heracles hadden woensdag overleg over de situatie. De harde kern van Ajax heeft daarin beloofd zich rustig te houden in Almelo. Donderdag voert de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan driehoeksoverleg met justitie en politie.

Tekst: AD Sportwereld

Related posts