Groenendijk voor derde keer weg bij Ajax: ‘Best raar, maar juiste beslissing’

Alfons Groenendijk gaat na dit seizoen op zoek naar een nieuwe uitdaging. De trainer heeft besloten zijn aflopende contract bij Ajax niet te verlengen en trekt daarom alweer voor de derde keer de deur achter zich dicht in Amsterdam.

“Dat is best raar, maar ik weet dat het de juiste beslissing is. Ik wil toch weer hoofdtrainer zijn. We speelden bijna wekelijks met een ander elftal. Onder meer vanwege de reglementen in de huidige vorm van de Jupiler League. Dat is voor mij één van de redenen geweest om te stoppen. Dat is heel frustrerend, vooral voor de spelers zelf. Die willen ook minuten maken. Als gevolg van deze regel hebben we vaak moeten improviseren.”

“Het is een zwaar seizoen geweest met heel veel ups en downs. Maar het hoofddoel is natuurlijk het eerste elftal. Ik heb me daar ook voor de volle honderd procent achter geschaard. We hebben heel veel jongens via Jong Ajax klaargestoomd voor het grotere werk”, vervolgde Groenendijk, die hoopt snel een nieuwe club te vinden. “Door de stap naar Jong Ajax ben ik een beetje uit beeld geraakt, maar bij FC Den Bosch heb ik een goede naam opgebouwd. De voetbalwereld mag weten dat ik weer inzetbaar ben.”

Tekst: Soccernews

Related posts