Moisander: ‘Ik snap wel dat iedereen nu blij is dat PEC heeft gewonnen’

Niklas Moisander brak bij PEC Zwolle door in het betaalde voetbal en kreeg via AZ een tweede kans bij Ajax. Zondagavond stond de verdediger in de bekerfinale tegen zijn oude werkgever en hij moest lijdzaam toezien hoe PEC met liefst 5-1 wist te winnen. Extra smet op deze ‘zwarte zondag’ was het wangedrag van enkele fans, die vuurwerk op het veld van De Kuip gooiden.

Moisander baalde van de actie van de eigen aanhang. “Ik snap wel dat iedereen in Nederland nu blij is dat PEC Zwolle heeft gewonnen”, zegt de Fin in De Telegraaf. “De bekerfinale is een mooie wedstrijd, er was een prachtige sfeer en als zoiets gebeurt dan verpest dat het voor iedereen. En dat is natuurlijk heel dom van de supporters. Er was geen bekerfinalesfeer. Maar dat kwam ook doordat we na de onderbreking zo snel achter kwamen en verschrikkelijk slecht speelden.”

Volgens Moisander is de nederlaag hard aangekomen bij Ajax en is de nederlaag tegen PEC samen met de nederlaag bij psv-uit de grootste teleurstelling van dit seizoen. Ajax zal echter snel weer vooruit moeten kijken, want aankomende zondag kan het in de uitwedstrijd bij Heracles Almelo kampioen worden. Ajax heeft nog een punt nodig om de schaal in ontvangst te mogen nemen.

Tekst: Voetbalzone
Related posts