Heracles: ‘Iedereen wordt gefouilleerd en we zetten speciale vuurwerk-honden in’

Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de KNVB Bekerfinale van afgelopen zondag is er door alle betrokken partijen besloten dat iedereen zondag voorafgaand aan Heracles Almelo – Ajax gefouilleerd zal gaan worden, zo meldt de officiële webiste van de club uit Almelo.

‘Kom dus op tijd naar het stadion. Dit fouilleren zal bij alle ingangen plaatsvinden, dus ook bij de hoofdingang. Ook worden er speciale honden ingezet om vuurwerk op te sporen. Verder moet iedereen zich kunnen identificeren en is men verplicht op de eigen stoel te gaan zitten’.

De insteek voor de komende Heracles Almelo – Ajax waarbij Ajax mogelijk kampioen kan worden en Heracles Almelo zich veilig kan spelen, is het creëren van een voetbalfeest. “Prioriteit nummer 1 blijft uiteraard het sportieve deel. Ajax gaat voor de titel, wij gaan voor de winst om ons definitief veilig te spelen”, aldus Hoogma. “Ook wij hebben gezien dat er met name via Marktplaats – in strijd met de regels – kaarten worden aangeboden. De controle hierop, met identificatie enzovoort, is voor de wedstrijd nauwelijks uitvoerbaar. Wij gaan er echter vanuit dat iedereen hiermee verstandig omgaat. De band met Ajax is ook onder de supporters goed en met z’n allen moeten we er een mooi feest van maken om heel Nederland en ver daarbuiten te laten zien dat er ook zonder incidenten een goed voetbalfeest mogelijk is. Wij zijn gastvrij, een goede gastheer, en wij verwachten dat alle supporters en sponsoren zich ook als goede gasten gaan gedragen. Dan ben ik ver van overtuigd dat het een mooie middag wordt.”

‘Overigens is het zo dat de losse kaarten verkocht zijn aan mensen die één of meerdere seizoenen in het bezit zijn van een FanCard/SeizoenClubCard van Heracles Almelo. Het overgrote merendeel hiervan woont in het gebied van Heracles Almelo (dus in Almelo en de gemeenten hier direct omheen)’, zo besluit men.

Tekst: Heracles.nl

Related posts